Окупанти вивозять пшеницю із Харківщини на росію

9 червня 2022 1765 0
Окупанти вивозять пшеницю із Харківщини на росію
Kurkul.com

Із тимчасово окупованого села Макарове на Харківщині окупанти вивозять пшеницю на росію. Про це розповів голова Золочівської громади Віктор Коваленко, передає Суспільне.

За його словами, у селі розташоване зерносховище на 1,5 тис. т.

Як повідомила Харківська обласна прокуратура, військові РФ проникли на територію підприємства 7 червня та вивезли зерно. Розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни триває.

«Для перевезення пшениці росіяни відбирають вантажні автівки в підприємців у ще одному тимчасово окупованому селі — Козача Лопань», — розповів Віктор Коваленко.

Також у Борівській селищній раді повідомили, що окупаційна влада провела нараду серед представників сільськогосподарських підприємств, які залишилися під окупацією. Серед вимог, які висунули окупанти аграріям — надати інформацію про обсяги збіжжя, яке планують зібрати та дати свою техніку для ремонту інфраструктури громади.

«Натомість окупанти обіцяють сільгоспвиробникам допомогти продати свій урожай на росію і організувати логістику. На яких саме умовах відбуватиметься процес купівлі-продажу, наразі не відомо», — йдеться у повідомленні.

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus