Через війну ціни на вітчизняну дощувальну техніку зросли на 10-20%

13 червня 2022 32 0
Через війну ціни на вітчизняну дощувальну техніку зросли на 10-20%
Kurkul.com

Через воєнні дії ціни на зрошувальне обладнання зросли на 10-20%, оскільки подорожчав метал. Про це розповів комерційний директор Variant Irrigation Ілля Жемелінський у матеріалі «Як змінилися ціни та попит на дощувальну техніку під час війни» на Latifundist.com.

«Повністю заморозити ціни не виходить. Зросла ціна на метал. Навіть на той метал, який до 24 лютого був повністю оплачений та його не встигли завезти, постачальник все одно підняв ціну. Ми опинилися перед вибором: або доплатити ще і отримати метал, або відмовитися від нього. Звісно, обрали перший варіант», — пояснив Ілля Жемелінський.

За його словами, якщо порівнювати ціни з довоєнними, то вони зросли на 10-20% в залежності від комплектації та виду гідропродукції.

Читати за темою: Сервісні бригади Variant Irrigation працюють по всій Україні 24/7

«Ціну намагаємося утримати, бо основні комплектуючі закупили наприкінці минулого року або в січні цього року. Плюс все, що можна виготовляти тут, в Україні, виготовляємо на базі своїх підприємств. Всі інші важливі комплектуючі, наприклад, мотор редуктори чи дощувальні розпилювачі, замовляємо у світових лідерів. Вони навесні підняли ціни на свою продукцію. Тому доки на складах будуть залишатися комплектуючі за старими закупівельними цінами — ми ціну піднімати не будемо», — зазначив комерційний директор.

Водночас, за його словами, вже з червня очікується підвищення цін в цілому на 25-30%.

«За нашою інформацією, зростання цін на імпортне дощувальне обладнання буде ще більшим — до 40-45%», — підсумував Ілля Жемелінський.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus