Через війну фермери втратили понад 2 тисячі сільгоспмашин

13 червня 2022 270 0
Через війну фермери втратили понад 2 тисячі сільгоспмашин
фото з відкритих джерел

Від початку повномасштабного вторгнення станом на 8 червня фермери із семи постраждалих від війни областей України втратили 2 281 одиницю сільгосптехніки. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства аграрної політики і продовольства України, пише Lb.ua.

Це аграрії з Київщини, Сумщини, Чернігівщини, Луганщини, Донеччини, Херсонщини та Миколаївщини. 

«Станом на восьме червня маємо інформацію від сільгосптоваровиробників із 7 областей України про викрадену, знищену, пошкоджену сільськогосподарську техніку та обладнання в наслідок воєнних дій на території України. Загальні втрати склали 2 281 одиницю техніки та обладнання», — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, реальне число може бути більшим, оскільки повідомлення продовжують надходити.

«На сьогодні і вже декілька тижнів фіксуються всі втрати щодо сільського господарства: техніки, приміщень. Все складається до купи, для того, щоби з часом, зрозуміло, коли будуть кошти для компенсацій, напевно, що будуть програми, завдяки яким компенсовуватимуться втрати. Дуже багато знищено тракторів, комбайнів, іншої техніки, зерноскладів і також сьогоднішнього врожаю. Додзвонюємося до всіх аграріїв, які є на зв'язку і виїхали з територій, щоб подавали заявки», — розповів Дмитро Соломчук, народний депутат України, фракція «Слуга Народу».

Читати за темою:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus