Урожай основних с/г культур прогнозується на рівні 65 млн т

14 червня 2022 71 0
Урожай основних с/г культур прогнозується на рівні 65 млн т

Посівна кампанія в Україні завершена на 99%. За прогнозами, в Україні має бути повне забезпечення внутрішнього споживання всіма ключовими с/г культурами на рівні 65 млн т зернових, зернобобових та олійних, у тому числі передбачається потенційний експорт в обсязі близько 30 млн т.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, повідомили в пресслужбі Мінагрополітики.

За його словами, наразі очікується близько 48–50 млн т зернових та зернобобових: кукурудзи — 24 млн т, пшениці — 18–20 млн т, ячменю — близько 5 млн т, а також інших культур.

Урожай олійних має бути на рівні як мінімум 15 млн т. Так, прогнозується виробництво близько 10 млн т соняшника, 2,5–2,8 млн т сої та близько 2,5 млн т озимого ріпаку.

«У нас буде до 20 млн т перехідних залишків із попереднього врожаю та потенційно мінімум додатково 30 млн т до експорту з нового. Для того, щоб впоратися з такими обсягами, потрібно експортувати мінімум 4 млн т у місяць», — підкреслив Тарас Висоцький.

Нагадаємо, в Україні стартували жнива-2022. Першими розпочали жнивувати аграрії Одещини.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus