Українські розробники запустили платформу з надання аграріям комплексних послуг дронами

17 червня 2022 107 0
Українські розробники запустили платформу з надання аграріям комплексних послуг дронами
DroneUA

Українські розробники запускають AgTech-платформу FarmFleet, яка кардинально змінює підходи до надання послуг у сільському господарстві. Про це повідомляє пресслужба компанії DroneUA.

Наразі платформа проходить фінальні тестування, а ринковий запуск заплановано на початок липня.

У стартовій версії платформа FarmFleet реалізована для ринку послуг з внесення ЗЗР дронами-обприскувачами, який ще до початку воєнних дій в країні зростав надшвидкими темпами.

Нагадаємо, у 2021 р. ринок послуг агродронів виріс майже в 5 разів (оброблено 1 млн га), а Україну було визнано світовим лідером  з темпів інтеграції дронів в агро.

Як зазначили в DroneUA, швидке зростання сервісного напрямку в агро пов’язано з практично відсутнім бар’єром входу в бізнес та попитом серед аграріїв на дрони.

Останнє зумовлено вагомими перевагами дронів над традиційною технікою: до 95% економії пального, до 30% пестицидів, понад 90% води, відсутність технологічних колій, нульове пошкодження високорослих культур. Поряд із прямою економією ресурсів, залучаючи сервісні компанії для виконання внесення дронами, аграрії не несуть витрат на логістику, амортизацію, сервісну підтримку чи ремонт техніки.

На сьогодні ринок України нараховує понад 1500 одиниць дронів-обприскувачів як в руках аграріїв, так і сервісних компаній, яких функціонує близько сотні. На базі платформи сервісні компанії отримують комплексний супровід: від отримання замовлення, підписання документів, проведення оплати до повного управління ресурсами та командою. Тобто FarmFleet менеджерить всі процеси між клієнтом та виконавцем, а також забезпечує всю операційну роботу сервісної компанії.

«Щобільше, напрямок інтенсивного впровадження роботехніки та безпілотних рішень в агробізнес підтримується на рівні державної політики. З початком воєнних дій використання повітряного простору для цивільних цілей було під забороною.  В результаті масових звернень аграріїв до Мінагрополітики вдалося напрацювати офіційний механізм для погодження польотів агродронами з метою виконання сільськогосподарських робіт», — зазначили у компанії FarmFleet.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus