В Україні виникнуть проблеми зі зберіганням врожаю пізніх зернових і олійних

20 червня 2022 11054 0
В Україні виникнуть проблеми зі зберіганням врожаю пізніх зернових і олійних
Kurkul.com

Після збору врожаю в Україні виникнуть проблеми зі зберіганням врожаю пізніх зернових і олійних. Про це розповів директор «Спілка Борошномели України» Родіон Рибчинський у матеріалі «Битва за зерно: замітки про сучасний експорт та зберігання українського збіжжя» на Kurkul.com.

«Елеваторів і складів не вистачатиме. Тому зараз треба обговорювати такі нетрадиційні для нас методи, як зберігання кукурудзи в полі. Тобто щоб вона простояла зиму, або казахстанський досвід, як зберегти соняшник в полі, який теж, буває, зимує там в полі. Скоріш за все ці культури просто фізично не буде куди покласти. Про це треба говорити в першу чергу», — наголосив директор Спілки. 

Він вважає, що агрономи господарств вже сьогодні мають про це думати та вибирати таку агрохімію, яка забезпечить водно-азотний склад підживлення, щоб культури простояли з більш-менш нормальними втратами. 

«Вже ні для кого не секрет, що кукурудза в нас прибирається весною  Вона ж якось зиму стоїть? А соняшник — не буду казати, не бачив. Але в Казахстані є така практика. Тому потрібно запитати в агрономів казахстанських компаній, які цей досвід мають. Я розумію, що там і кліматичні умови трохи інші, але все-таки, це вихід для тих компаній, які просто фізично не встигнуть купити рукави чи інші пристосування для зберігання зерна і насіння», — запропонував Родіон Рибчинський.

Читайте також: Соняшник та ріпак можуть витіснити пшеницю з українських полів

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus