Ранні столові буряки реалізують втричі дорожче, ніж минулого року

24 червня 2022 148 0
Ранні столові буряки реалізують втричі дорожче, ніж минулого року
Depositphotos

Попри суттєве зміщення термінів початку реалізації ранніх коренеплодів в Україні, цього тижня на ринок почали масово надходити столові буряки нового врожаю з місцевих господарств. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Як зазначається, в попередні роки сезон реалізації ранніх коренеплодів традиційно стартував з кінця травня, і до середини червня відпускні ціни в даному сегменті стрімко знижувалися, на сьогодні ситуація прямо протилежна.

«Так, на цей час відпускні ціни на буряки нового врожаю в рази перевищують торішні, а пропозиції цього коренеплоду на українському ринку, як і раніше, обмежені», — повідомляють аналітики.

У зв'язку з військовими діями на території України, нинішній сезон столових буряків розпочався на місяць пізніше, ніж роком раніше, а стартові ціни на перші оптові партії буряків нового врожаю з українських господарств озвучуються на рівні 30-40 грн/кг ($1,03-1,37/кг), що в середньому у 3 рази дорожче, ніж минулого року.

«Основними виробниками ранніх овочів в Україні на сьогодні виступають західні області та Закарпаття, обсяги пропозиції ранніх коренеплодів на ринку поступово збільшуватимуться, але не такими темпами як минулого сезону. Сьогодні Херсонська область, яка є лідером з виробництва ранніх овочів, перебуває під окупацією і не має змоги відвантажувати свою продукцію до інших регіонів країни», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Україні стрімко падає ціна черешні 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus