В Україні стартував сезон продажу лохини

27 червня 2022 132 0
Лохина
DepositphotosЛохина

В Україні розпочався сезону реалізації лохини. Так, впродовж минулого тижня перші поставки цієї ягоди на український ринок зробили виробники із Закарпаття. Повідомляє АПК-Інформ: овочі та фрукти.

Як зазначається, відпускні ціни на першу українську лохину відносно високі: садівники пропонують свою продукцію за цінами від 320 до 380 грн/кг. Проте, попри те, що вроздріб вартість подекуди сягає вдвічі більших показників, попит в цьому сегменті доволі активний вже на самому старті сезону.

Нагадаємо, минулого року ціна лохини стартувала від 350 грн/кг. Проте через перенасичення ринку за тиждень вартість впала до 270 грн/кг. А вже у середині липня ціна різко обвалилась до 120 грн/кг.

«Більшість виробників лохини планують розпочати сезон масової реалізації наступного тижня, проте на заваді може стати погодний фактор. Ще наприкінці минулого тижня саме виробники із Закарпаття потерпали від граду, а цього тижня проливні зливи відбулися на більшій часті території України, тож якщо погодні умови не стабілізуються, валове надходження лохини до продажу може зміститися на півтора тижня», — зазначили аналітики.

Також, на сьогодні для усіх виробників фруктів і ягід головною проблемою залишаються канали збуту. Через блокаду українських морських портів та значне здороження всіх видів логістики здійснювати продажі на експорт зможуть лише одиниці, усім іншим доведеться конкурувати своєю продукцією на внутрішньому ринку.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus