На Рівненщині кожен вільний гектар землі віддадуть під ягідництво

27 червня 2022 324 0
На Рівненщині кожен вільний гектар землі віддадуть під ягідництво
Kurkul.com

В Рівненській обл. кожен вільний гектар землі віддадуть під вирощування ягід. Про це повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Як зазначив посадовець, буде проведено робочу нараду з головами ТГ, щоб вони передавали невикористані землі в оренду підприємцям, які займаються ягодами.

«Важливо відновлювати в області ягідництво. Нам важливо створити «екосистему», де підприємці не лише вирощуватимуть ягоди, а й інвестуватимуть в переробні заводи. Щоб продукція йшла на експорт не в сирому вигляді, а перероблялася з доданою вартістю, щоб працювала економіка України», — підсумував голова ОДА.

Також він відвідав сільськогосподарське підприємство «АГРО ОРГАНІК», яке вирощує органічну малину, суниці та обліпиху.

«Поспілкувався з їхнім колективом. Відкриті і позитивні люди, які люблять свою роботу. Робочі місця, особливо в час війни, дуже важливі. І робітники «Агро Органік» вдячні за можливість працювати. Наразі тут працює 80 людей, які обробляють 80 га. Зі збором малини кількість працюючих збільшиться до 170. Далі ягоди з полів відправляються на заморозку в «Агро Фрост» і вже звідси експортуються», — написав Віталій Коваль.

Читати за темою: В Україні стрімко падає ціна черешні

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus