У 9 областях фіксують випадки ураження зернових колоскових фузаріозом

29 червня 2022 5377 0
У 9 областях фіксують випадки ураження зернових колоскових фузаріозом
Kurkul.com

В окремих господарствах Волинської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Миколаївської, Львівської, Одеської, Тернопільської, Черкаської, Чернівецької областей фузаріозом та септоріозом уражено 0,3-9% колосків озимої пшениці. Про це йдеться у щотижневому фітосанітарному звіті Держпродспоживслужби.

В Одеській області відмічається ураження 2-3% колосків озимої пшениці оливковою пліснявою.

У загущених посівах озимих та ярих зернових колосових культур спостерігається розвиток та поширення окремих хвороб. Зокрема, борошниста роса і септоріоз охопили 6-23% рослин у Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Рівненській, Тернопільській та Черкаській областях.

Гельмінтоспоріоз, темно-бура плямистість, осередково піренофороз, ринхоспоріоз, інші плямистості уразили 2-16% рослин у господарствах Волинської, Вінницької, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградська, Хмельницької та Черкаської областей. Бура листкова іржа виявлена на 2-15% рослин.

Жовта іржа виявлена лише в господарствах Черкаської області, де нею охоплено до 6% рослин озимої пшениці на 1,5% обстежених площ. Кореневі гнилі уразили 3-16% рослин. У господарствах Волинської, Закарпатської, Львівської, Чернігівської областей на вівсі розвивається червоно-бура плямистість (3-8% рослин).

Летючу сажку виявлено в господарствах Львівської області на озимому ячмені за ураження 0,1-3% колосків.

Читайте також: Фермерів запрошують відвідати сучасний насіннєвий завод Biligrain 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus