За вирощування кукурудзи на заповідних землях господарство сплатить 1,4 млн грн штрафу

9 липня 2022 136 0
За вирощування кукурудзи на заповідних землях господарство сплатить 1,4 млн грн штрафу
Kurkul.com

Суд зобов’язав сільгосппідприємство відшкодувати збитки за розорювання земель РЛП «Сеймський». Про це повідомили в Державній екологічній інспекції у Сумській обл.

Як зазначається, 27.06.2022 Господарський суд Сумської області задовольнив позовні вимоги Державної екологічної інспекції у Сумській області до Державного підприємства «Вирівське».

Суть позовної заяви полягала у стягненні з підприємства збитків, заподіяних внаслідок розорювання та нецільового використання земель природно-заповідного фонду.

«У серпні 2021 року під час планової перевірки ДП «Вирівське» екоінспектори виявили факт вирощування кукурудзи майже на 35 га земель Єзуцького заказника, який входить до складу регіонального ландшафтного парку «Сеймський». За даним фактом Інспекція одразу звернулася до Сумської обласної прокуратури. Крім цього, фахівцями було нараховано 1 488 979 грн збитків за умисне знищення частини об'єкта природно-заповідного фонду. Саме цю суму шкоди у повному обсязі суд і зобов’язав стягнути з держпідприємства», — йдеться у повідомленні.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus