В Данії випробовують агрошини Alliance та їх вплив на врожайність і якість кукурудзи

7 липня 2022 60 0
В Данії випробовують агрошини Alliance та їх вплив на врожайність і якість кукурудзи
YOHT

У квітні цього року було розпочато нове дослідження агрошин Alliance Agriflex 354 VF. Про це повідомляє Traktorist.ua, з посиланням на пресслужбу YOHT.

Зазначається, що перша серія наукових польових випробувань була проведена у Данії центром SEGES Innovation спільно з організацією NDI Group (ексклюзивним дистриб’ютором продукції Alliance від Yokohama Off-Highway Tires у країнах Північної Європи).

Друге дослідження здійснюється на машинній станції Agerbæk у м. Агербек, Данія.

Цього разу данська група фахівців аналізує спеціальне рішення для коліс, а також його вплив на подальшу врожайність і якість кукурудзи. Порівнюються характеристики рішення з подвійними вузькими ободами й шинами для просапних культур Alliance 354 Agriflex VF, що використовуються зі зниженим тиском накачування та котяться між рядками кукурудзи, а також характеристики комплекту широких шин, що пересуваються по 4 рядках кукурудзи під час висівання.

«Під час висівання кукурудзи ми застосовуємо дві різні колісні системи. Кожна з них розрахована на обробку 4 рядків. Упродовж року ми будемо відстежувати й оцінювати зростання та якість культур. Після збирання врожаю восени ми проаналізуємо дані й порівняємо результати посівів кукурудзи. Після цього ми зробимо висновок щодо впливу зазначеного рішення для коліс на врожайність і якість кукурудзи», — пояснив Геннінг Шйорслєв Люнгвіг (Henning Sjørslev Lyngvig), головний спеціаліст із питань сільськогосподарської техніки, вирощування культур і довкілля в компанії SEGES.

Читайте також: Сільгоспшини Alliance 590 доповнено новими розмірами

В пресслужбі зауважують, що шина Alliance 354 Agriflex+ (VF) є ідеальним рішенням для містких польових обприскувачів і тракторів, що використовуються під час робіт із просапними культурами. Вона доступна в різноманітних модифікаціях для обприскувачів і тракторів, оснащених системами дистанційного керування.

«Шина виготовлена за новітньою технологією VF. Завдяки цьому за наявності однакового тиску накачування вона здатна витримувати на 40% більше навантаження, ніж стандартна шина для просапної культури або польового обприскувача. Агрошина також може витримувати стандартне навантаження зі зниженим на 40% тиском накачування. Залежно від ґрунтових умов, що склалися, цей режим експлуатації дозволяє суттєво мінімізувати вплив на ґрунт і водночас досягти максимальної продуктивності. З огляду на індекс швидкості D ця шина забезпечує швидкість руху по дорозі до 65 км/год», — йдеться в повідомленні. 

В компанії додають, що великогабаритні польові обприскувачі часто переміщуються дорогами між заправною станцією та полем, водночас модель Alliance 354 Agriflex VF розрахована на широкий діапазон значень навантаження та тиску повітря, тому регулювання тиску в шинах в разі повного чи порожнього бака майже не потрібне.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus