рашисти змушують фермерів окупованої Херсонщини отримувати «дозволи» на жнива

8 липня 2022 167 0
рашисти змушують фермерів окупованої Херсонщини отримувати «дозволи» на жнива
Kurkul.com

російські окупаційні сили змушують фермерів окупованої Херсонщини отримувати так звані «дозволи» на здійснення сільськогосподарської діяльності. Про це розповів голова Асоціації фермерів та приватних землевласників у Херсонській області Олександр Гордієнко «Новинам Приазовʼя».

Також він зазначив, що ситуація на правобережній частині Херсонщини є складнішою, ніж на лівобережній.

«На правому березі є проблеми з комбайнами та машинами. Орки зайняли багато фермерсько-господарських угідь і там зберігають свою техніку. На лівобережжі ситуація трохи краща, там менше блокпостів. Той, хто мав запаси пального та насіння, продовжив працювати. Там частково йде збір урожаю, бо менше техніки постраждало», — розповів він.

Він додав, що всі розуміють необхідність скосити врожай.

«Всі чекають, коли звільнять території, щоб можна було якось продати зібране. Тому, що ціна там смішна, росіяни їздять там, примушують продати, хтось сам шукає, бо вижити людям якось треба, вони не знають, де взяти кошти. 60 доларів за тонну пшениці — це зовсім ні про що», — поділився підприємець.

За його словами, з особливими складнощами стикаються фермери, які працюють на ділянках поблизу зони бойових дій.

«Райони Олександрівка, Нововоронцовка, Високопілля — там і косити не зможуть, бо багато заміновано полів, нерозірваних снарядів. Щоб в поле зайти, потрібно, як мінімум, спалити його, щоб розмінувати, потім вже обробляти», — підсумував Олександр Гордієнко.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus