Окупанти привласнили два елеватори Прометея на Запоріжжі

8 липня 2022 87 0
Окупанти привласнили два елеватори Прометея на Запоріжжі
Kurkul.com

На тимчасово окупованих територіях війська рф продовжують захоплювати українські підприємства з метою їх «націоналізації» та подальшого пограбування. Так, в Запорізькій обл. рашисти привласнили два елеватори Групи Компаній «Прометей». Про це повідомила пресслужба ГК.

Як зазначається, йдеться про елеватори «Токмак» (Пологівський район) та «Василівка» (Василівський район), які з початку повномасштабного вторгнення в Україну були переведені Групою до рангу активів, які перебувають у зоні з особливо високим ризиком.

«На захоплених територіях області окупанти намагаються привласнити бізнес шляхом збройних захоплень, пограбування та залякування. На «Василівському елеваторі», а також елеваторі «Токмак» загарбники діяли, швидше за все, аналогічним методом. Окупанти чи їх місцеві посібники або «віджимають», або руйнують і розкрадають, інших методів у них в арсеналі не існує», — наголосили співробітники компанії.

Разом з тим, у повідомленні наголошується, що як Токмак, так і Василівка знаходяться під російською окупацією з перших днів війни, тому оперувати достовірно відомими фактами про стан активів Групи в даних населених пунктах, а також про стан та наявність с/г продукції, що залишилася там на зберіганні, у компанії наразі не можуть.

«Контроль над активами у Токмаку та Василівці втрачено. Мінімальний кадровий склад підприємств, який там залишився після початку активних бойових дій у регіоні, зміг залишити свої робочі місця. Їхньому життю та здоров'ю нічого не загрожує. Більш детальної інформації наразі немає у зв'язку з окупацією цих регіонів», — йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що загроза захоплення окупантами підприємств існувала з початку російського військового вторгнення. Водночас у зв'язку з позицією Групи щодо неможливості співпраці з окупаційною владою «Прометей» готовий зупинити свою господарську діяльність у рамках відповідних елеваторів до відновлення юрисдикції України на всій території Запорізького регіону.

Нагадаємо, раніше Рафаель Гороян заявляв, що ГК «Прометей» за жодних обставин не піде на співпрацю з окупаційним режимом.

«Це не обговорюється. Ніколи, чуєте, ніколи «Прометей» не працюватиме з окупантами. Якщо наші елеватори захоплять, ми їх залишимо та підемо. Працювати із ФСБ — не моя історія. Тому ще раз закликаю аграріїв допомагати ЗСУ будь-яким чином. Не чекати, коли ми виграємо війну, а вже зараз допомагати», — зазначав власник Групи.

Читайте також: Прометей продовжує підтримувати військових Миколаївщини

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus