Світові ціни на пшеницю в червні впали на 5,7% — ФАО

11 липня 2022 10837 0
Світові ціни на пшеницю в червні впали на 5,7% — ФАО
Kurkul.com

За даними, опублікованими Продовольчою та сільськогосподарською організацією Об’єднаних Націй (ФАО), у червні показник світових цін на продовольчі товари продовжив незначне зниження, яке спостерігається третій місяць поспіль.

Середнє значення Індексу продовольчих цін ФАО у червні 2022 р. склало 154,2 пункту, що на 2,3% нижче за показник травня. Водночас значення цього індексу, який дозволяє щомісяця відслідковувати коливання світових цін на найбільш ходові продовольчі товари, виявилося на 23,1% від показника за червень 2021 р.

Зниження, що відбулося в червні, пояснюється негативною динамікою світових цін на рослинні олії, зернові і цукор, при цьому молочна продукція і м’ясо подорожчали.

Як зазначається, середнє значення Індексу цін на зернові ФАО у червні склало 166,3 пункту, що на 4,1% нижче травневого показника, але на 27,6% вище рівня червня 2021 р.

Згідно з даними, світові ціни на пшеницю в червні впали на 5,7%, проте, як і раніше, на 48,5% перевищували минулорічний показник.

«Причинами червневого зниження слід вважати сезонне збільшення в Північній півкулі обсягів доступного зерна нового врожаю, що склалися в низці найбільших країн-виробників сприятливі умови для вирощування пшениці та очікуване зростання виробництва у рф», — пояснили у ФАО.

Світові ціни на фуражні зернові також впали на 4,1%, але все ж були на 18,4% вище рівня минулого року. Світові ціни на кукурудзу знизилися на 3,5% у порівнянні з попереднім місяцем під впливом сезонного збільшення обсягів доступного зерна в Аргентині та Бразилії та сприятливих для обробітку цієї культури умов у Сполучених Штатах Америки.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus