Ціни попиту на фуражну кукурудзу на західних кордонах падають

11 липня 2022 536 0
Ціни попиту на фуражну кукурудзу на західних кордонах падають
Kurkul.com

На західних кордонах України минулого тижня спостерігалось подальше зниження цін попиту на фуражну кукурудзу. Повідомляють аналітики ІА «АПК-Інформ».

Ціни попиту на кукурудзу з поставкою в липні-серпні на кордоні з Польщею за тиждень знизилися в середньому на $10/т, до $195-210/т DAP, з Угорщиною — на $20-25/т, до $190-200/т DAP.

«Така ситуація зумовлена превалюванням попиту над пропозицією в умовах значних запасів зернової на тлі необхідності сільгоспвиробників у звільненні складських приміщень, в той час, як попит обмежувався здорожчанням логістики та сезонним збільшенням навантаження на неї на всіх ланцюжках постачання», — пояснили аналітики.

Також тиск на ціни продовжувала чинити блокада глибоководних портів України.

Нагадаємо, проблема із вивезенням українського зерна Чорним морем близька до вирішення — заявила Туреччина.

Також, згідно з даними моніторингу ІА «АПК-Інформ», протягом минулого тижня в Україні зберігалась тенденція зниження індикативних експортних цін на пшеницю та ячмінь із поставкою з глибоководних портів.

Так, індикативні ціни пропозиції пшениці з протеїном 12,5%, 11,5% та фуражу врожаю поточного року з поставкою в липні-серпні із портів Чорного моря за підсумками тижня знизилися на $15-25/т — до $370-395, $365-390 та $325-355/т FOB відповідно. Ціни ж пропозиції ячменю нового врожаю на тих самих умовах сягнули $330-355/т FOB, що на $10-15/т поступається показникам попереднього тижня.

«Тиск на цінову ситуацію передусім чинили обмежені експортні можливості та зростання вартості логістики, значні залишки зерна (зокрема пшениці і кукурудзи) старого врожаю і просування збирання нового врожаю. Також ціновому зниженню сприяли збільшення пропозиції на глобальному ринку та високі ризики торгівлі з Україною на тлі продовження активної фази війни і попередній тривалий обвал світових котирувань під тиском макроекономічних факторів», — додали аналітики.

Читати за темою: Світові ціни на пшеницю в червні впали на 5,7% — ФАО

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus