Аграрії потребують до 80 тисяч рукавів для зберігання зерна

15 липня 2022 414 0
Аграрії потребують до 80 тисяч рукавів для зберігання зерна
Kurkul.com

За оцінками експертів, Україні наразі потрібно до 80 тисяч рукавів для зберігання зерна. Про це розповів голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду.

Водночас, за його словами, процедура їх закупівлі потребує звільнення від ввізного мита. Тому Олександр Гайду ініціював законопроєкт, який звільняє від оподаткування ввізним митом імпорт мішків, рукавів та спецобладнання для зберігання зернових прямо на полях. Цей законопроєкт №7548 вже зареєстрували у парламенті.

За словами Олександра Гайду, частина аграріїв вже продають зібране нижче собівартості. Деякі навіть не знають, чи збирати взагалі.

«Якщо ми зараз не активізуємося, а експортні шляхи не розширяться, у жовтні наші елеватори переповняться, аграрії розпродадуть урожай за безцінь, не зможуть виплачувати орендну плату і зрештою відмовляться сіяти наступного року. Аби цього не сталося, маємо сьогодні створити усі мови, аби зберегти врожай і підтримати наших аграріїв. Пільгові умови для закупівлі рукавів — один з таких способів», — наголосив Олександр Гайду.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus