Експерт порадив, як отримувати стабільні врожаї якісної ожини

28 липня 2022 999 0
Експерт порадив, як отримувати стабільні врожаї якісної ожини
Depositphotos

Для отримання стабільних врожаїв якісної продукції ожину вирощують на крапельному зрошенні. Про це розповів менеджер з розвитку агротехнологій в західному регіоні компанії LNZ Group Віталій Лапчинський у матеріалі «Найпоширеніші хвороби ожини та боротьба з ними» на Kurkul.com.

Більше інформації ви можете дізнатись на каналі Агрореаліті.

За його словами, крупноплідні сорти ожини часто страждають від низьких зимових температур і весняних заморозків. Тому, щоб уникнути таких неприємностей восени, після збирання врожаю, старі пагони відрізають, а молоді — стелять на ґрунт та вкривають очеретяними матами. Зверху додають сітку від вітру. Ранньою весною мати знімають, висушують та складають для подальшого використання. Однорічні пагони підіймають та підв'язують до шпалери.

Щоб зменшити втрати врожаю ожини, експерт радить запобігати ураженню шкідливими організмами. Зокрема, це стосується борошнистої роси та іржі.

«Інколи ягода інфікується сірою гниллю та іншими шкідливими об'єктами. На частку грибкових хвороб припадає 80% із загального переліку захворювань, до яких схильна культура. За сильного ураження, рослини затримуються в рості та гірше родять, а врожай стає малопридатним для реалізації», — пояснив Віталій Лапчинський.

Для зменшення ризиків захворювань він радить вирощувати сертифікований садивний матеріал, та вчасно видаляти та спалювати заражені стебла.

Проти хвороб ожини в LNZ Group радять застосовувати фунгіцид Кітч ВГ (діючі речовини ципродініл, 375 г/кг + флудіоксаніл, 250 г/кг) від DEFENDA, який забезпечує швидкий стоп-ефект і має потужну лікувальну дію.


 

Нагадаємо, завод із заморозки ягід, овочів та фруктів Tevitta приймає на заморозку сезонні ягоди з усієї України та під час сезону працює 24/7. Точки збору знаходяться в центральному та західному регіоні:

  • Вінницька обл. — м. Жмеринка, м. Бар, с. Миронівка (Ямпільського р-ну);
  • Черкаська обл. — м. Шпола;
  • Львівська обл. — м. Львів.

Або можна залишити заявку на сайті.

Менеджер центральної України — Владислав, тел.: (067) 233-26-63; західної — Андрій, тел.: (067) 380-45-87.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus