BASF згортає діяльність на росії та білорусі

29 липня 2022 65 0
BASF згортає діяльність на росії та білорусі
Kurkul.com

Рада виконавчих директорів BASF ухвалила рішення згорнути бізнес-діяльність компанії в росії та білорусі. Про це стало відомо зі звіту компанії за I півріччя, пише Latifundist.com.

Так, компанія закрила свої проєкти у рф та білорусі з 10 липня 2022 р. Водночас бізнес, що підтримує харчову промисловість, продовжує працювати.

Нагадаємо, BASF працює у шести основних бізнес-сегментах: хімікати, матеріали, промислові рішення, технології для обробки поверхонь, харчування та догляд, рішення для сільського господарства.

«Як було оголошено 27 квітня 2022 року, BASF згорнула свою діяльність у росії та білорусі з 10 липня 2022 року. Винятком залишається діяльність із підтримки виробництва продуктів харчування‎», — йдеться у звіті компанії.‎ 

Після детального аналізу наслідків цього рішення BASF визнала знецінення активів у розмірі €51 млн, а також резерви під зобов'язання перед клієнтами, постачальниками та співробітниками у розмірі €27 млн.

Аналіз знецінення російських активів Wintershell Dea було проведено станом на 30 червня 2022 р.

У BASF підрахували, що у 2021 р. виторг компаній групи в росії та білорусі склав близько 1% від загального обсягу продажів BASF Group (€78,6 млрд). А станом на 27 квітня у двох країнах працювало 684 співробітники, компанія заявляла про намір підтримувати їх до кінця 2022 року‎.

Читати за темою: 11 міжнародних аграрних компаній про свій статус роботи у РФ

Нагадаємо, ще у квітні хімічний концерн BASF відмовився від нових проєктів у росії та білорусі, але залишив певні продукти. Окрім того, діючі проєкти були продовжені, допоки вони не порушували санкції.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus