Жінки-фермерки можуть отримати 30 тисяч грн для розвитку бізнесу в селі

3 серпня 2022 1636 0
Гроші
Гроші

В Україні стартує новий проєкт міжнародної технічної допомоги «Безпечне економічне середовище для жінок — безпека та мир для всіх». Програма пропонує 20 грантів та довгостроковий професійний супровід 50 жіночих бізнесів у сільській місцевості. Про це повідомили у пресслужбі громадської спілки «Бізнес Мережа Сільських Жінок».

«З початку нової хвилі російської агресії, багато жінок почало, наприклад, готувати смаколики для передової. В них це виходить, тому таке хобі можна трансформувати у бізнес. Саме для таких жінок і створено наш проєкт. Він спрямований на покращення рівня життя жінок через зміцнення або започаткування малого бізнесу в сільській місцевості. А це посилить продовольчу безпеку та створить додаткові робочі місця в Україні», — розповіла менеджерка проєкту Олександра Гармаш. 

Грантова програма проєкту поширюється як на агробізнес, бізнес, пов'язаний з виробництвом харчів, так і на будь-який інший, розміщений у сільській місцевості.

«В результаті 20 жіночих бізнесів отримають гранти у розмірі 30 тис. грн, які можна витратити як на обладнання, так і на інші актуальні потреби. Ще один суттєвий момент: гранти надаються лише зареєстрованому бізнесу. Ще не зареєстрували? Не біда! Спеціалісти проєкту допоможуть обрати оптимальну форму реєстрації або приєднатися до кооперативу, який працює поруч», — пояснила представниця проєкту. 

Учасницями програми можуть стати всі сільські жінки України, які:

  • продовжують свою справу далеко від зони бойових дій;
  • ведуть бізнес під обстрілами;
  • покинули свої домівки через окупацію або залишились на тимчасово окупованій території;
  • знаходяться за кордоном або на окупованій території.

Бізнес-няні проєкту, а саме спеціалісти з сертифікації, НАССР, залучення фінансів, бухгалтери, юристи, маркетологи, рекламники, психологи, протягом 4-9 місяців будуть активно підтримувати та зможуть адаптувати жіночі бізнеси до роботи у військові та післявійськові часи.

Кількість учасниць, які отримають бізнес-супровід та гранти, є обмеженою, тому, якщо вашому бізнесу потрібна допомога, реєструйтесь у проєкті.

Контактні телефони: +38 (068) 177-81-54, +38 (066) 830-18-44.

Читайте також: Висоцький назвав ключові напрями роботи агросектору під час війни

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus