Syngenta допоможе фермерам вивезти надлишки зерна

9 серпня 2022 2101 0
Syngenta допоможе фермерам вивезти надлишки зерна
Kurkul.com

Syngenta закупила спеціалізовані контейнери для перевезення сипучих вантажів та планує залучити їх для транспортування зерна з елеваторів, до яких підходить вузька залізнична колія. Про це повідомив керівник відділу фінансових рішень компанії Syngenta Борис Приходько, пише Elevatorist.com.

Як зазначається, компанія збирається відвантажити перший потяг з 60 контейнерів у першій половині серпня. В закупівлю контейнерів Syngenta інвестувала $1,2 млн. Зерно піде до східних країн Західної Європи залізничними шляхами.

«‎На деякий час Syngenta доведеться зайняти нішу трейдерів та допомогти фермерам реалізувати частину врожаю в рахунок оплати за продукти компанії. Саме тому компанія шукає нестандартні логістичні рішення та покупців українського збіжжя в східних країнах Західної Європи», — відмітив він.

Зазначається, що це допоможе дещо знизити цінову напругу, що виникла на ринку аграрної сировини під впливом певного переліку негативних факторів. 

«У ситуації, яка склалася, ми не можемо запропонувати аграріям наші стандартні фінансові рішення, пов’язані з хеджуванням цінових ризиків та укладанням форвардних контрактів. Натомість зосереджуємося на більш нагальному питанні — допомогти фермерам вивезти надлишки зерна, доки трейдери не відновили закупівлі в Україні», — додав керівник відділу фінансових рішень компанії Syngenta.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus