Окупанти викрали з порту в Херсоні 22 тонни мінеральних добрив

9 серпня 2022 213 0
Окупанти викрали з порту в Херсоні 22 тонни мінеральних добрив
Depositphotos

На Херсонщині за минулу добу поліція відкрила 24 кримінальні провадження щодо воєнних злочинів російських загарбників. Зокрема з порту окупантами було викрадено 22 т мінеральних добрив. Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської обл.

«З території порту в Херсоні військові рф викрали 22 тонни складних мінеральних добрив вартістю понад 500 тисяч гривень», — зазначається у повідомленні.

Також в Херсоні, Олешках та Генічеському районі поліцією викрито чотирьох колаборантів, які добровільно погодились на співпрацю з окупаційною владою та обійняли посади у новостворених «правоохоронних» органах й т.зв. «військово-цивільній адміністрації».

«В Олешківській територіальній громаді місцевий житель перейшов на бік ворога і сприяє окупаційній владі в реалізації зернових культур, які окупанти незаконно конфісковують у законних власників-керівників сільськогосподарських фермерських підприємств», — повідомили правоохоронці.

В Нацполіції також зауважили, що ворог продовжує обстрілювати Херсонщину:

  • внаслідок ведення бойових дій та артилерійських обстрілів згоріло 15 гектарів посівів пшениці біля села Тамарине Бериславського району;
  • у смт Брилівка Олешківської територіальної громади внаслідок артилерійських обстрілів загорівся ангар для зберігання зерна на території елеватора.

Поліція Херсонщини працює над тим, щоб максимально задокументувати всі злочини, які були вчинені армією рф на території області. Винуватці нестимуть відповідальність і будуть покарані згідно з законодавством.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus