Експерт розповів, який протруйник для озимих зернових краще обрати

15 серпня 2022 1481 0
Сходи озимини
UKRAVITСходи озимини

Плануючи посів озимих зернових колосових культур, важливо особливу увагу приділити протруюванню посівного матеріалу. Такий підхід забезпечить отримання здорових, сильних та рівномірних сходів, що є важливою передумовою подальшого повноцінного розвитку. Про це розповіли фахівці компанії UKRAVIT SCIENCE PARK.

Значна частка патогенів передається через посівний матеріал. Так, за результатами досліджень, проведених в «Інституті здоров’я рослин» у 2022 р. на зразках посівного матеріалу зернових було виявлено збудників Alternaria spp., Fusarium spp.; також доволі часто зустрічалося насіння, уражене бактеріозом. Крім того, деякі патогени можуть зберігатися у ґрунті та на пожнивних рештках і уражувати сходи, перешкоджаючи їх повноцінному росту та розвитку. 

«Значною проблемою на ранніх етапах вегетації для культури є й ґрунтові та ранньопіслясходові шкідники: вони пошкоджують насіння та молоді проростки фізично, що в підсумку негативно відбивається на густоті посівів та на їх загальному стані. Тому, щоб попередити шкоду від цього комплексу загроз, перевагу якнайкраще віддати комплексним протруйникам, які одночасно забезпечать контроль і поширених хвороб, і ґрунтових та ранньопіслясходових шкідників», — зазначив керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець.

Тому фахівець рекомендує для обробки посівного матеріалу зернових колосових культур комплексний інсекто-фунгіцидний протруйник Паскаль (флудиоксоніл, 50 г/л + тебуконазол, 30 г/л + азоксистробін, 20 г/л + тіаметоксам, 250 г/л). Завдяки оптимально підібраному складу препарат здатен контролювати максимально широкий спектр шкодочинних організмів.

«Поєднання діючих речовин в протруйнику Паскаль дозволяє не лише контролювати максимальний спектр хвороб та ґрунтових і ранньопіслясходових шкідників, але й попереджує ризик виникнення у них резистентності. Крім того він забезпечує додатковий фізіологічний та стимулюючий ефект, що дозволяє отримати здорові рівномірні сходи озимих», — підсумував представник UKRAVIТ.

Читайте також: Експерт розповів, як захистити сад від небезпечного шкідника

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

 

Виконано за допомогою Disqus