Активний попит та скорочення пропозиції спровокувало зростання цін на лохину

10 серпня 2022 94 0
Лохина
DepositphotosЛохина

Обмежена пропозиція лохини на ринках спричинила зростання ціни на ягоду. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

«В Україні цього тижня намітилася тенденція до подорожчання лохини. Як повідомляють учасники ринку, зростання цін у даному сегменті обумовлено міжсезонним скороченням пропозиції даної ягоди на ринку, оскільки збирання ранніх сортів лохини вже добігло кінця, а до збирання пізніших сортів приступили тільки виробники західних областей», — йдеться у повідомленні.

Так, наразі лохину продають за ціною 80-140 грн/кг, що в середньому на 16% дорожче, ніж тижнем раніше.

Головною причиною подорожчання цієї ягоди ключові гравці ринку називають скорочення пропозиції лохини на тлі досить активного попиту. При цьому на сьогодні рівень відпускних цін на лохину фактично відповідає ціновому рівню минулого року в аналогічний період.

Водночас більшість виробників подорожчання у цьому сегменті вважають тимчасовим явищем. За їхніми словами, щойно збирання цієї ягоди пізніших сортів розпочнуть по всій території країни, пропозиція лохини на ринку почне стрімко зростати, а відпускні ціни відповідно падати.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus