Українські садівники очікують хороший врожай яблук

19 серпня 2022 62 0
Яблука
Яблука

Цьогоріч очікується хороший  врожай яблук експортних сортів. Основні сорти, такі як Роял Гала, Гренні Сміт, Ред Делішес, Голден, Ред Фуджі, покажуть високу врожайність. Про це розповів керівник компанії USPA Fruit Володимир Гуржій, повідомляє FreshPlaza.

«Загальний обсяг виробництва в новому сезоні обіцяє хороший урожай, хоча деякі дрібні виробники були змушені скоротити програми захисту. Але, незважаючи на війну, я був здивований, коли спілкувався з багатьма виробниками яблук, і більшість з них зовсім не знижували агротехнічні заходи», — повідомив він.

Також на думку Володимира Гуржія, кількість системних експортерів на ринку буде зменшуватися, тому що не всім вистачить ресурсів у цих нових умовах. Малі експортери будуть змушені жорстко конкурувати з європейськими постачальниками, оскільки Європа, зокрема Великобританія та інші західні та північні країни ЄС, залишатимуться чи не єдиним ринком збуту для них. Більші професійні експортери будуть змушені підтримувати налагоджені канали збуту на всіх ринках, включаючи країни Близького Сходу, Південно-Східної Азії та Африки.

Читайте також: Фермерка з Одещини розповіла, як використає грантові кошти від єРобота

 © Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus