Названо агрономічні переваги смугового культиватора STRIP-MASTER EN від BEDNAR

23 серпня 2022 58 0
Культиватор для смугового обробітку STRIP-MASTER EN
BEDNARКультиватор для смугового обробітку STRIP-MASTER EN

Використання культиватора смугового обробітку STRIP-MASTER EN від BEDNAR надає аграріям ряд агрономічних переваг. Про це повідомляє Traktorist.ua, з посиланням на пресслужбу компанії BEDNAR.

За словами виробника, завдяки агрегату STRIP-MASTER EN відбувається швидше прогрівання оброблених на глибину до 35 см смуг ґрунту, їх аерація, знижується ерозії, краще водопоглинання у порівнянні з прямою сівбою, а також цілеспрямоване локальне внесення мінеральних чи органічних добрив у смуги, що позитивно впливає на розвиток кореневої системи культури.

«Агрегат STRIP-MASTER EN можна впевнено назвати універсальним культиватором. Він призначений для смугового обробітку ґрунту на глибину до 35 см. При цьому відстань між рядами секцій може бути 45/50 або ж 70/75/80 см. Агрегат має універсальну раму, що дозволяє встановлювати необхідну відстань для підготовки смуг під конкретну культуру. У будь-якій конфігурації дана модель відмінно справляється з обробітком майбутніх рядків і видаленням з них рослинних решток для подальшої сівби. Таким чином культиватор STRIP-MASTER EN є гарним рішенням для смугового обробітку ґрунту під кукурудзу, сою, соняшник, олійний ріпак або цукровий буряк», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Фермер оцінив роботу дискатора BEDNAR SWIFTERDISC

Як зазначають в компанії, STRIP-MASTER EN має міцну раму, на якій встановлено окремі робочі секції. Кожна секція кріпиться до рами за допомогою тяг. Культивуюча секція кріпиться на паралелограмі, який забезпечує якісне копіювання рельєфу поля і підтримку заданої глибини обробітку. На кожній секції культиватора встановлено комплект робочих органів, які виконують весь перелік необхідних операцій.

«Попереду встановлено ріжучий диск, завданням якого є розділення шару рослинних решток і утворення щілини у ґрунті. Це значно полегшує очищення смуги ґрунту від решток «їжачками», що рухаються позаду ріжучого диску. Також зменшується опір ґрунту під час роботи основної культиваторної лапи. В залежності від ґрунтових умов замовник може обрати один з трьох типів ріжучих дисків: гладкий, зубчастий і хвилястий. По обидва боки від ріжучого диска встановлюються опорні колеса, які обмежують заглиблення диска», — пояснили в компанії BEDNAR. 

Рихлення смуги ґрунту виконується долотом на глибину від 14 до 35 см в залежності від умов і потреб господарства. На долото можна обрати 2 варіанти наконечників, тож можна обирати оптимальний варіант для кожного господарства.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus