На Херсонщині російські військові убили подружжя фермерів

26 серпня 2022 9070 0
російський військовий
Українська правдаросійський військовий

У селищі Архангельське Високопільської громади на Херсонщині військові рф розстріляли місцеве подружжя фермерів. Про це повідомляє investigator.

За інформацією, тіла подружжя знайшли сусіди. Як зазначається, чоловік був убитий пострілом у голову, а під його тілом лежала вбита дружина, накрита ковдрою.

Люди припускають, що злочинці могли використовувати зброю з глушником, оскільки звуків пострілів вони не чули. 

За їхніми словами, подружжя Павленків займалися дрібним фермерством і до них щонайменше тричі додому вдиралися російські військові. Їм обом пропонувати виїхати на підконтрольну українську територію, але вони не захотіли кидати своє господарство.  

Читайте також: На Харківщині окупанти жорстоко убили фермера

За фактом злочину правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

«Херсонською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 ККУ)», — поінформували у пресслужбі поліції.

За даними слідства, 23 серпня у смт Архангельське Високопільської громади Херсонської області військовослужбовці збройних сил рф розстріляли місцеве подружжя. Тіла загиблих знайшли у погребі на території їхнього домоволодіння.

Нині проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus