Гречка подешевшає на 20% — прогноз

31 серпня 2022 479 0
Гречка подешевшає на 20% — прогноз
Depositphotos

Після рекордного подорожчання гречка скоро має знизитися у ціні. Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, пише Інформатор.

За словами міністра, гречки в країні посіяли більше, ніж очікували. Це і має збити ціну.

Нагадаємо, станом на 25 серпня українські сільгоспвиробники розпочали збір гречки. Намолочено 2 тис. т насіння з площі 1,6 тис. га (1%), врожайність — 1,32 т/г

Також про зниження ціни на крупу розповів і директор Міжнародної асоціації гречки Сергій Громовий. За його словами гречка подешевшає на 20%

«Зараз масові жнива гречки починаються. У вересні вони пройдуть і ми передбачаємо, що у жовтні буде різке здешевлення гречки. На 20%», — розповів Сергій Громовий.

Водночас фермер із Київщини Микола Малієнко вважає, що гречки буде більше, ніж потребуємо. Врожай цього року має бути хороший. Погода поки цьому сприяє.

Микола Малієнко зазначив, що фермери, які цього року посіяли гречку — у виграші. Ціна на неї збільшилася. А ось ті аграрії, які вирощували пшеницю, кукурудзу, соняшник, навпаки у програші. Через ситуацію із портами, які довгий час блокувала росії.  

«Ціна на зернові та олійні культури на половину менша ніж була на початку року. З урахування курсу удвічі менша, ніж було минулого року», — пояснив фермер.  

Микола Малієнко прогнозує, наступного року фермери можуть засіяти ще більше гречки. Водночас це обвалить ціну.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus