В Україні створять Центр вивчення мигдалю й організації селекційної роботи

7 вересня 2022 174 0
Мигдаль
DepositphotosМигдаль

Українська горіхова асоціація із залученням зарубіжних фахівців створить в Одеській області, зокрема на території Балтської ОТГ, «Центр вивчення мигдалю й організації селекційної роботи». Про це повідомив віцепрезидент Української горіхової асоціації Василь Бабанський.

«Я вирішив продовжити розпочату справу на території Балтської ОТГ. Ми створюємо Центр вивчення мигдалю й організації селекційної роботи з залученням зарубіжних фахівців. Так, цьогоріч розпочинаємо закладання колекційного саду як основи реалізації наших планів. У ньому будуть представлені сорти американської, європейської, середньоазіатської, молдавської, української селекції. Всього понад 50 сортів», — написав Василь Бабанський.

Також він додав, що представник Української горіхової асоціації пройде в закордонному науково-дослідному інституті навчання-практикум з питань організації селекційної роботи навесні 2023 року.

«Один із важливих напрямків — це робота із зарубіжними партнерами у створенні високоефективного підщепного матеріалу, зокрема іn-vitro, що дозволить переводити мигдальні сади на інші схеми посадки», — зазначив Василь Бабанський.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus