Дві країни Африки отримають від України 50 тисяч т пшениці

20 вересня 2022 569 0
Дві країни Африки отримають від України 50 тисяч т пшениці
Kurkul.com

Кабінет Міністрів виділив 420 млн грн для надання гуманітарної допомоги Ефіопії та Сомалі.

Про це йдеться у постанові №1040 від 16 вересня, оприлюдненій на Урядовому порталі.

Згідно з документом, Уряд виділив Міністерству внутрішніх справ (для Державної служби з надзвичайних ситуацій) 420 млн грн для відшкодування вартості зерна пшениці (не нижче 3 класу) у кількості до 50 тис. тонн із метою надання гуманітарної допомоги Ефіопії та Сомалі.

Також уряд доручив МЗС погодити з Організацією Об'єднаних Націй та компетентними органами Ефіопії та Сомалі питання доставки та оплати транспортування зерна з Одеського морського торговельного порту до портів цих країн коштом міжнародних організацій.

Надання гуманітарної допомоги буде здійснено за рахунок зерна пшениці, що перебуває у власності акціонерного товариства «Державна продовольчо-зернова корпорація України».


Як свідчать економічні новини, сьогодні, 20 вересня, четверте зафрахтоване ООН судно зайшло до українського порту. Балкер BC VANESSA, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН, зайшов до порту «Одеса» під завантаження 30 тис. тонн пшениці.

Це зерно призначено для населення Афганістану, яке потерпає від продовольчої кризи.

Раніше ми повідомляли, що Швеція посприяє придбанню і постачанню зерна з України до країн із високим ризиком голоду. Стокгольм профінансує купівлю щонайменше 40 тис. т пшениці, яка вивозиться з України морем. 

До слова, цьогоріч Європа потерпає від найгіршої посухи за 500 років, яка призведе до скорочення врожаю усіх сільськогосподарських культур.

За оцінками експертів цьогоріч в Європі, через посуху, буде шалений попит на купівлю кукурудзи. Прогнозується, що 13 млн т кукурудзи буде імпортовано з України.

Читайте також: Попри війну в Україні прогнозують один з п'яти кращих врожаїв за 30 років

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus