Реклама

Агровиробники-експортери можуть поєднувати декілька програм держпідтримки

28 вересня 2022 109 0
Агровиробники-експортери можуть поєднувати декілька програм держпідтримки
Kurkul.com

Багато аграріїв самостійно продають за кордон свою продукцію або ж хочуть налагодити такі зв’язки. Але обігових коштів для повноцінного ведення бізнесу не вистачає. Запропонувати комплекс продуктів і програм саме для таких випадків може «Ощадбанк». Детальніше про це розповіла заступник директора департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку Юлія Жуланова у матеріалі «Ощадбанк надає агровиробникам кошти, доки ті чекають грошей від покупців» на Kurkul.com.

Якщо експортеру сільгосппродукції не вистачає коштів на ведення бізнесу, то на такий випадок можна скористатися такими пропозиціями:

  • Грант для переробної галузі в рамках відповідної програми в «єРобота».
  • Якщо сума проекту перевищує суму гранту і клієнт потребує додаткового фінансування, можна поєднати грантову програму з кредитом за програмою «Доступні кредити 5-7-9%».
  • Передекспортне фінансування зі спрощеними вимогами в рамках співпраці з Експортно-кредитним агентством.

Як зазначила Юлія Жуланова, програма кредитування ЕКА націлена на підтримку переробних компаній, які експортують продукцію. Ці кошти покривають до 40% всіх товарів, що Україна традиційно експортує згідно з кодами УКТЗЕД.

«Наведу приклад. Якщо підприємець експортує сиру соняшникову олію, то під програму кредитування з ЕКА така продукція не підпаде. Річ у тім, що така олія вважається сировиною. Однак якщо підприємство здійснить відповідні дії з очищення олії та розфасує її у пляшки для подальшого відправлення на експорт, скажімо, до Європи, то з такою продукцією підприємець зможе отримати кредит на поповнення обігових коштів у рамках програми ЕКА», — прокоментувала Юлія Жуланова.

Читайте також: ТОП-10 актуальних грантових програм для фермерів

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама