росія постачатиме пшеницю та пальне до Афганістану — Reuters

28 вересня 2022 69 0
росія постачатиме пшеницю та пальне до Афганістану — Reuters
Kurkul.com

Талібан підписав попередню угоду з росією про постачання бензину, дизельного пального, газу та пшениці до Афганістану. Про це повідомив виконувач обов’язків міністра торгівлі та промисловості Афганістану Хаджі Нуруддін Азізі, пише Reuters.

Угода передбачає постачання росією близько одного мільйона тонн бензину, одного мільйона тонн дизельного палива, 500 000 тонн зрідженого нафтового газу (LPG) і двох мільйонів тонн пшениці щорічно.

Нуруддін Азізі сказав, що його міністерство працює над диверсифікацією своїх торгових партнерів і що росія запропонувала адміністрації Талібану знижку до середніх світових цін на товари.

Як зазначається у повідомленні, цей крок, перша відома велика міжнародна економічна угода, укладена Талібаном після того, як вони повернулися до влади понад рік тому, може допомогти послабити ізоляцію ісламістського руху, яка фактично відрізала його від глобальної банківської системи.

Як відомо, жодна країна офіційно не визнає владу Талібану, в тому числі й росія. Водночас це не завадило Москві приймати лідерів руху напередодні падіння Кабула, і її посольство є одним із небагатьох, які залишаються відкритими в столиці Афганістану.

Читайте також: Франція оплатить доставку української пшениці до Африки

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus