Фермер із Волині вирощує овочі для воїнів ЗСУ

12 жовтня 2022 105 0
Фермер із Волині вирощує овочі для воїнів ЗСУ
Kurkul.com

Фермер Олег Галасун із Волині на 0,3 га висадив капусту. Частину овочів чоловік консервує та квасить, після чого передає бійцям на передову. Про це він розповів Суспільному.

«Думаю, 20 тонн капусти буде на квашення і ще тої, що на зберігання. Врожай непоганий цього року. Скажу, що в усіх непоганий, хто зміг доглянути, коли була спека і коли були несприятливі умови», — зазначив чоловік.

Військовим волинський фермер допомагає з 2014 року, бо вважає підтримку армії обов’язком кожного українця.

«Можу допомогти? Можу. Сів і поїхав. Хоч маєш багато своєї роботи, але це не виключає те, що ти можеш допомогти», — розповів аграрій.

Коли капуста закваситься, її разом з іншими домашніми соліннями, городиною та овочами відправить військовим на фронт.

На цьогорічний врожай капусти добре вплинули дощі, іншим овочам вологи було забагато. Крім капусти, на полі та у двох теплицях фермер вирощує цукрову кукурудзу, помідори та огірки.

Олег Галасун розповів, що цьогоріч на роботу фермерів вплинула і війна: зменшився ринок збуту через низьку купівельну спроможність українців, постійні проблеми з логістикою та підвищення цін на добрива і пальне позначились на врожайності.

«Капусти в нас цього року вистачить, картоплі, столового буряка також. З морквою будуть проблеми, бо її немає в достатній кількості. Щодо цибулі, то в нас буде нестача, бо в західних областях її вирощують мало, основні райони були під окупацією — Херсонська, Запорізька області», — зазначив аграрій.

Читайте також: Органічні фермери отримають допомогу від Німеччини

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus