Вчені тестують ГМ-пшеницю із геном соняшника

15 жовтня 2022 1665 0
Вчені тестують ГМ-пшеницю із геном соняшника

Вчені та фермери в Аргентині тестують генетично модифікований сорт пшениці, відомий як HB4. Вони використовують ген, взятий із соняшників. У разі успіху Аргентина може зберегти позицію одного з провідних світових експортерів пшениці. Про це пише пресслужба Мінагрополітики у огляді світової преси.

«Ген соняшнику корисний, оскільки квіти можуть добре рости в місцях із високою температурою та недостатньою кількістю води. Фермери в Аргентині хотіли б, щоб їхня пшениця росла так само», — йдеться у повідомленні.

Якщо тест HB4 пройде успішно, Аргентина може стати першим у світі виробником цього сорту пшениці. Вчені кажуть, що пшениця HB4 повинна давати на 20% більше врожаю, ніж традиційна пшениця в спекотних і сухих умовах.

Як зазначається, Аргентина стала першою країною, яка схвалила генетично модифіковану пшеницю для комерційного використання. Однак продукту ще немає на ринку.

Компанії, які підтримують HB4, кажуть, що наявність цього сорту пшениці може допомогти запобігти дефіциту їжі під час посухи та війни.

Читайте також: Для українських аграріїв стануть доступними 3 нові гібриди соняшнику

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus