Бразилія може потіснити США на ринку кукурудзи

16 жовтня 2022 146 0
Бразилія може потіснити США на ринку кукурудзи
Kurkul.com

Конкуренція, що зароджується між Бразилією та США у виробництві та експорті кукурудзи, привертає все більше уваги з боку американських виробників. Повідомляє Kurkul.com, з посиланням на agri-pulse.

«Бразилія має неймовірні потужності з виробництва сільськогосподарської продукції. Нам потрібно буде звернути на це увагу. Це те, що, безумовно, на нашому радарі», — сказав Коллін Воттерс, директор з експорту та логістики Ради з маркетингу кукурудзи штату Іллінойс та Асоціації виробників кукурудзи штату Іллінойс.

Як зазначається, Бразилія все ще перебуває на завершальній стадії посіву першого з трьох врожаїв кукурудзи цього календарного року і не почне сівбу свого найбільшого врожаю кукурудзи на 2022-23 МР — другого врожаю, або «сафрінья» — до січня. 

Нові сільськогосподарські угіддя постійно входять у виробництво як за рахунок переобладнання пасовищ, так і за рахунок розширення ферм на півночі та північному сході Бразилії — широко відомому як регіон Матопіба.

Але найшвидше збільшуються площі кукурудзи на фермах, які вже існують на середньому заході країни. Це регіон, де вирощують бразильську сафрінью. 

«Зростання врожаю сафрінья — це можливість для Бразилії подвоїти виробництво кукурудзи в найближчі роки», — зазначають експерти.

Читати за темою: Через посуху в США та країнах ЄС впаде виробництво кукурудзи — USDA

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus