Експерт порадив, як щороку отримувати вищі врожаї вишні

20 жовтня 2022 432 0
Вишневий сад
DepositphotosВишневий сад

Щоб щороку отримувати стабільну врожайність вишні, потрібно проводити правильну обрізку, обприскування саду, підживлення. Про це в ексклюзивному коментарі для Kurkul.com розповів Ігор Науменко, агроном бренду Tevitta.

Як зазначив експерт, у вишневому саду площею 114 га під вишню сорту Уйфегертої Фюртеш® відведено 87,4 га.

Даний сорт вишні відрізняється раннім входженням в товарне плодоношення, та пізнім цвітінням, що знижує пошкодження цвіту нічними заморозками. 

Фахівець зазначив, що обрали цей сорт, оскільки плоди ягоди придатні для свіжого споживання, промислової переробки та глибокого заморожування.

Цьогоріч господарству вдалось вийти на врожайність 4 т/га (на четвертий рік росту).

«Для того, щоб ягідні насадження вишні щороку давали більший результат, в першу чергу важливий правильний догляд — обрізка та підживлення рослини. Активна фаза підживлення у нас припадає на налив ягоди», — поділився досвідом Ігор Науменко.

Одним із чинників, який може вплинути на ріст врожайності — це повторні заморозки під час цвітіння, але період цвітіння сорту Уйфегертої Фюртеш® мінімізує даний вплив. Також досить велику шкоду саду, особливо молодому, може нанести заєць. Він згризає кору по кругу дерева, і рослина може загинути. Для того, щоб уникнути даної ситуації, потрібно встановлювати захисну сітку для стовбура.

Варто зазначити, що максимальна врожайність даного сорту вишні становить 15-20 т/га на восьмий рік плодоношення.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus