Внаслідок війни пошкоджень зазнало понад 5% земельного фонду України

3 листопада 2022 185 0
Внаслідок війни пошкоджень зазнало понад 5% земельного фонду України

Через воєнні дії на території України пошкоджень зазнало понад 5% земельного фонду України. Про це розповів Сергій Кубах, керівник напряму земельної реформи Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) під час презентації Інтерактивної мапи руйнувань агросектору України.

«За різними оцінками, прямі втрати активів в сільському господарстві України складають понад $6 млрд, а загальні втрати — понад $30 млрд. Крім того, пошкоджень зазнало понад 5% земельного фонду України, а це понад 2 млн га», — зазначив Сергій Кубах.

Як підкреслив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час заходу, сьогодні аграрії стикаються з великою кількістю викликів — крім війни, на них тиснуть низькі ціни на зерно, складні погодні умови, невизначеність щодо завтрашнього дня.

«Одним з факторів, що ускладнює нам роботу, є обсяг прямих і непрямих руйнувань, які спричинила війна. Тому так важливо документально зафіксувати збитки сьогодні, щоб надалі сформувати вимоги до їх відшкодування і пізніше — відшкодовувати їх», — сказав Микола Сольський.

Наразі на мапі зібрано інформацію про 213 пошкоджених об’єктів у 25 територіальних громадах. Переважна більшість з них стосується пошкоджених земельних ділянок.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus