Падіння цін на свиней забійних кондицій продовжується

3 листопада 2022 6347 0
Падіння цін на свиней забійних кондицій продовжується
Kurkul.com

На початку листопада низхідний рух цін на свиней забійних кондицій продовжився. Про це розповіли аналітики Асоціації «Свинарі України».

Як зазначається, торги минулого тижня завершилися для операторів вітчизняного ринку свинини зниженням закупівельних цін на 1,5-3 грн/кг.

Так, більшість товарних партій у Центрі реалізували по 68-71 грн/кг, на Сході ціна коливалася в діапазоні 66-70 грн/кг, на Заході — в межах 66-68 грн/кг. 

«Цінові позначки нижче 66 грн/кг зустрічалися епізодично у Східних регіонах і  виключно при бронюванні партій після завершення основних торгів — у понеділок-вівторок поточного тижня», — пояснили аналітики. 

Середньозважена ціна реалізації свиней забійних кондицій цього тижня зупинилася на рівні 67,4 грн/кг, поступившись 2,9% минулотижневому показнику.

Як зазначили аналітики, ключовими чинниками, що наразі створюють тиск на ціни є посилення конкурентної боротьби між переробниками на тлі зменшення торговельної активності та обережніша закупівля живця. Так, представники м'ясопереробки були змушені скорегувати обсяги заготівлі, щоб запобігти формуванню перехідних залишків продукції через порушення графіків постачання охолодженої свинини у зв'язку з частими повітряними тривогами та перебоями електропостачання.

Читайте також: Що спільного в молоці та симфонії Моцарта: історія ферми з Вінниччини

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus