До Африки вирушить перше судно з російськими добривами — ООН

14 листопада 2022 174 0
До Африки вирушить перше судно з російськими добривами — ООН
Depositphotos

Всесвітня Продовольча програма (ЗПС) ООН зафрахтувала перше судно, яке перевезе російські добрива до країн Африки. Про це повідомляється на сайті організації.

Як зазначається, загалом країнам Африки буде передано близько 260 тис. т добрив. Перше російське судно буде завантажено 20 тис. т і 21 листопада вирушить з Нідерландів до Малаві.

Організація повідомляє, що таким чином планується «розв'язати проблему глобальної кризи на ринку добрив, через яку фермери, особливо дрібні фермери з країн, що розвиваються, змушені відмовлятися від виробництва через високу вартість ресурсів».

Нагадаємо, минулого тижня на росії заявили, що ЄС чинить перешкоди для експорту російського зерна та добрив і росія візьме до уваги ці перешкоди при ухваленні рішення про відновлення Чорноморської зернової ініціативи.

Раніше росія вимагала, щоб Захід послабив обмеження для державного сільськогосподарського кредитора Россільгоспбанку, щоб сприяти експорту російського зерна.

До цього 29 жовтня російська федерація заявила про припинення участі у «зерновій угоді», яка передбачала розблокування українських портів та вивезення продовольства. Привід — обстріл Чорноморського флоту.

Вже згодом росія заявила, що відновить участь у чорноморській зерновій ініціативі. Міністерство оборони рф зазначило, що країна отримала письмові гарантії від України, що дозволяє відновити участь росії у «зерновій угоді».

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus