Жюрі визначило переможців конкурсу інновацій на EuroTier 2022

15 листопада 2022 101 0
Жюрі визначило переможців конкурсу інновацій на EuroTier 2022
Kurkul.com

Сьогодні, 15 листопада, в рамках виставки тваринництва EuroTier 2022 у Німеччині жюрі визначило переможців конкурсу інновацій. Про це повідомляє кореспондент Kurkul.com із Ганновера.

Так, із загальної кількості 150 схвалених інновацій нейтральна комісія експертів, створена DLG (Німецьке сільськогосподарське товариство), присудила чотири золоті та 14 срібних медалей.

Золоті медалі отримали:

  • Boehringer Ingelheim Vetmedica GmbH (технологія свинарства та годівлі) — система SoundTalks.

«Sound Talks — це система, яка безперервно аналізує стан дихальної системи свиней на вирощуванні та відгодівлі. Sound Talks показує власнику тварини проблему через систему світлофора безпосередньо в сараї або через додаток на смартфоні. Це дає можливість на ранній стадії виправити вентиляційні помилки та за допомогою експрес-діагностики діагностувати первинного збудника респіраторної інфекції. Система є новою на ринку, випробувана на практиці, підвищує шанси на одужання, допомагає зменшити використання антибіотиків і документує «кашель» як показник добробуту тварин».

  • GEA Farm Technologies GmbH (цифрові рішення для управління стадом та забезпечення якості/розумне фермерство) — система AutoDry.

«Система AutoDry є інноваційною функцією програмного забезпечення GEA для управління стадом для звичайних систем доїння. Функцію можна активувати індивідуально для кожної корови та обережно та ефективно готує корів до сушіння. AutoDry ініціює автоматичне видалення кластерів після досягнення заданого цільового об’єму молока».

  • Siliconform Vertriebs GmbH & Co. KG (технологія доїння та охолодження) — конструкція Stimulor StressLess.

«Технічні рішення — це завжди компроміс, який повинен включати якомога більше індивідуальних особливостей тварини. Це також стосується сосків різного розміру. Конструкція Stimulor StressLess чітко відрізняє цей вкладиш від звичайних рішень. Завдяки інтегрованій адаптивній губці можна доїти соски різних розмірів за допомогою одного вкладишу. Завдяки хвилястій формі голови, Stimulor StressLess добре адаптується до різних розмірів сосків у стаді і таким чином забезпечує рівномірне доїння корів».

  • Системи годівлі WASSERBAUER GmbH — робот-прибиральник Active Cleaner.

«Робот-прибиральник Active Cleaner від Wasserbauer GmbH — це повністю автоматична революційна система на основі штучного інтелекту для конюшень. Технологія AI під керуванням камери аналізує зібрані дані в режимі реального часу та розпізнає гній (кінський послід), який потрібно утилізувати. Якщо пристрій виявив кілька скупчень гною, він автоматично розраховує оптимальний маршрут, повністю автоматично збирає матеріал, оцінює розмір і кількість і вивантажує гній у відповідну точку». 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus