Презентовано спеціалізовані мобільні додатки для керування фермою

1 грудня 2022 91 0
Презентовано спеціалізовані мобільні додатки для керування фермою
Depositphotos

На EuroTier 2022 цьогоріч чимало стендів було присвячено мобільним додаткам. Про це йдеться у матеріалі «Ферма в телефоні та сканер хвороб — чим дивував EuroTier 2022» на Kurkul.com.

Це очікувано, оскільки тепер телефон — це девайс, який супроводжує нас всюди. Саме тому провідні компанії працюють над тим, щоб перевести керування фермою у телефон, тобто створюють спеціалізовані мобільні додатки. Найцікавіші серед них:

  • CloudFarm — це мобільний додаток для керування та аналізу виробничих даних свиноферм будь-якого розміру. Додаток економить до 5 годин часу введення даних на поголів’я в 1000 свиноматок.

«В додатку ви можете контролювати роботу працівників та давати їм завдання в онлайн-режимі, відстежувати стан тварин, розмноження чи продаж, зв’язуватись з ветеринарною службою, порівнювати ефективність ведення бізнесу та фінансову рентабельність. Завантажити додаток можна в будь-якому мобільному маркеті. Водночас ми гарантуємо технічну підтримку та фідбек практично цілодобово», — розповів СЕО міжнародних продажів Henrik Almind.

  • Calf Monitoring System — це система моніторингу та управління здоров’ям телят. На фермі встановлюються датчики, які в мобільний додаток повідомляють про захворювання телят за 3 дні до спалаху симптомів. Таким чином, це допомагає зменшити прогресування важкої хвороби, підтримує здоров’я та підвищує продуктивність телят і добробут тварин у довгостроковій перспективі.
  • Система контролю видачі рідких мінералів для корів від Terra NutriTECH OPIS. З мобільного телефону ви встановлюєте скільки мінералів видати корові, а контролер автоматично вносить необхідну кількість в систему водопостачання. За підрахунками компанії, використовуючи систему та спеціальні комплексні мінерали, ірландський фермер економить понад €14 тис. на рік на стаді 200 корів.
  • TopFarmplan — додаток на телефон, який можна купити у звичайному Apple Store чи Google Market. Сервіс замінює асистента фермера, оскільки туди можна внести: завдання, документи, рахунки на оплату, дані про ціни на добрива, індекси поля чи інші замітки.

Читайте також: Жюрі визначило переможців конкурсу інновацій на EuroTier 2022

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus