Зернову угоду продовжать в обмін на постачання російських добрив через Україну — Financial Times

16 листопада 2022 2933 0
Зернову угоду продовжать в обмін на постачання російських добрив через Україну — Financial Times
Kurkul.com

росія та Україна близькі до продовження «зернової угоди». В обмін на це Захід пропонує рф постачати аміак трубопроводом «Тольятті-Одеса», який прокладено в Україні. Про це повідомляє Financial Times.

«Продовження знаходиться на стадії переговорів в ООН, і цей процес включав двосторонні зустрічі в кулуарах G20 на Балі, де генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш провів переговори з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим», — йдеться у повідомленні видання.

Згідно з даними, в обмін на продовження угоди росія зможе використовувати трубопровід, яким аміак транспортується територією України до порту під Одесою.

Також нова угода передбачає, що росія зможе використати той самий маршрут через Чорне море, яким перевозиться основна частина українського продовольства.

«Трубопровід, яким перед вторгненням транспортувалося близько 2,3 млн т аміаку, може принести Москві додаткові 2,4 млрд доларів експортної виручки в той час, коли західні санкції обмежують її можливості продавати власне зерно і добрива», — зазначають джерела.

Нагадаємо, раніше москва вимагала від США та ЄС зняти санкції, які були введені проти Россільгоспбанку.

Читати за темою: До Африки вирушить перше судно з російськими добривами — ООН

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus