Реклама

Фермерам нададуть техніку для завантаження та розвантаження полімерних зернових рукавів

17 листопада 2022 641 0
Фермерам нададуть техніку для завантаження та розвантаження полімерних зернових рукавів
Мінагрополітики

Мінагрополітики та ФАО найближчим часом розпочнуть приймати заявки від фермерів на отримання 105 комплектів допоміжної техніки для завантаження та розвантаження полімерних рукавів для зберігання зерна. Про це повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики.

Заявку можна буде подати через Державний аграрний реєстр (ДАР).

«В рамках програми окрім рукавів аграрії отримають комплект техніки для загрузки зерна. Один комплект техніки включає завантажувач, розвантажувач та 2 причепи бункери-перевантажувачі. Техніка буде надаватися з розрахунку один комплект на завантаження не менше 292 рукавів», — сказав заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Також у відомстві повідомили, що розпочався другий етап видачі рукавів для зберігання зерна.

«У межах першого етапу роздачі рукавів для тимчасового зберігання зерна 700 фермерів вже отримали близько 15 000 зернових рукавів. Загалом завдяки нашій співпраці з Мінагро та підтримці донорів буде надано 31 000 рукавів, що покриє потребу 6,2 млн тонн зберігання зерна», — зазначив П'єр Вотьє, голова офісу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Україні.

Нагадаємо, прийом заявок на отримання засобів тимчасового зберігання (рукавів) відбувався у два етапи через Державний аграрний реєстр — до 9 жовтня та до 3 листопада. Загалом у межах двох етапів надійшло близько 2 000 заявок від малих та середніх агровиробників.

Читайте також: Зернову угоду продовжили на 120 днів

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама