Зернову угоду продовжили на 120 днів

17 листопада 2022 252 0
Зернову угоду продовжили на 120 днів
Kurkul.com

«Зернову угоду» продовжили ще на 120 днів. Гарантами виконання залишилися ООН та Туреччина.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

«Ініціатива з безпечного транспортування агропродукції через Чорне море продовжена ще на 120 днів. Це рішення було ухвалено щойно у Стамбулі. Гарантами виконання Ініціативи залишилися Організація Об‘єднаних Націй та Туреччина‎»‎, — зауважив Олександр Кубраков. 

Як зазначається, Україна офіційно звернулась до партнерів з ініціативи з пропозицією продовжити угоду мінімум на 1 рік та долучити до неї порт Миколаїв.

«‎Очікуємо на їх відповідь», — відмітив міністр інфраструктури.

У Мінінфраструктури відмітили, що з першого серпня, початку роботи зернової Ініціативи і по сьогоднішній день Україна експортувала понад 11 млн т агропродукції до 38 країн світу.

Раніше ми писали, що Україна ініціює безстрокову дію зернової угоди з Туреччиною та росією. З такою ініціативою виступив у своєму зверненні перед учасникам саміту G20 президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 28 жовтня росія вийшла із зернової угоди. Проте згодом повернулась. Водночас ініціатива діяла попри призупинення участі рф.

Водночас вчора, 16 листопада, Захід запропонував в обмін на продовження зернової угоди дозволити росії використовувати трубопровід «Тольятті-Одеса» для транспортування аміаку.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus