Реклама

Кабмін вніс зміни до умов надання грантів на будівництво теплиць

18 листопада 2022 188 0
Кабмін вніс зміни до умов надання грантів на будівництво теплиць
Kurkul.com

Прийом заявок на грантову програму зі створення садів та теплиць продовжується. Проте Кабмін вніс зміни до умов надання грантів на будівництво модульної теплиці.

Про це повідомила пресслужба Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Як зазначається, раніше за умовами програми гранти надавалися на будівництво однієї модульної теплиці орієнтовною площею 2 га (від 1,6 до 2,4 га), то тепер розмір площі змінено.

Наразі фермери можуть подавати свої проєктні роботи на будівництво теплиці не менше 0,4 га, але не більше 2,4 га. Відповідно суми гранту варіюватимуться від 2 млн грн до 7 млн грн. 

Також, відповідно до нових змін, до заяви обов’язково має додаватися сканована копія проєкту будівництва модульної теплиці з кошторисною документацією (відповідно до типового проєкту), підписана особою, яка його розробила. Якщо ж заява буде подана без сканованої копії, вона не розглядатиметься.

Також у Мінагрополітики повідомили, що станом на сьогодні вже підписано 57 наказів, з яких — 52 по садах на суму 242,2 млн грн, 5 — по теплицях на 35 млн грн.

Загальна площа заявників під закладення садів складає 782,84 га. Суми грантів залежно від площі становлять від 360 тис. грн до 10 млн грн на одного отримувача.

Учасниками із напрямку створення теплиць стали фермери Дніпропетровщини, Закарпаття, Одещини та Вінниччини, загальна площа становить 8,9 га.

Сума грантів із обох напрямків склала 277,2 млн грн.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама