Тайтен Машинері Україна презентували технології для економії до 20% під час обприскування

28 листопада 2022 69 0
Тайтен Машинері Україна презентували технології для економії до 20% під час обприскування
Kurkul.com

Компанія Тайтен Машинері Україна презентувала на аграрній бізнес-конференції OkAgro 2022 технології для точного землеробства. Про це в коментарі Traktorist.ua повідомив фахівець з обладнання Raven компанії Тайтен Машинері Україна Олександр Жовтий.

Зокрема серед технологій — обладнання для диференційного внесення та обприскування у поєднанні з системою автоматичного водіння Raven RS1, а також Raven VSN — камерою візуального водіння по рядах для обприскувачів.

«Системи вже давно зарекомендували себе в Україні, тому вони є в ТОП-холдингах, таких як «Кернел», «МХП», «Контінетал Фармер Груп» та ін. Презентовані технології точного землеробства допомагають мінімізувати затрати в плані зменшення перекриттів, збільшити швидкість та підвищити якість обробки, зменшити навантаження на оператора, мінімізувати людський фактор. В середньому, якщо під'єднати водіння по рядках, паралельне водіння, автопілоти, то десь аграрії можуть зекономити в межах 20%», — розповів Олександр Жовтий.

Фахівець зауважив, що наразі більшість аграріїв обприскують поля по діагоналі, тим самим витоптують частину посівів, камера VSN допоможе позбутися цього.

«Зараз взагалі аграрії обприскують по діагоналі, тобто витоптують десь в середньому від 2% до 4% культур. Якщо ж фермери перейдуть на обприскування в рядки, то віртуально вони повинні ці 4% зекономити — в реаліях воно десь виходить до 2,5%. Тому, якщо порахувати 2,5% врожаю на кукурудзі, то окупність камери (при старій вартості культури) становить в межах десь 700-800 га, тобто близько $20 тис.», — додав фахівець.

За словами Олександра Жовтого, камера працює в парі з автопілотом RS1, який приблизно окупиться аграріям за сезон.

Читайте також: На українських полях запрацюють оновлені гусеничні трактори Quadtrac 600

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus