Українська соя дешевша за зарубіжну: розробки НДІ сої за 11 років

7 березня 2016 85 0
Наталя Юркова, начальник департаменту продажів насіння і інокулянтів НДІ сої
kurkul.comНаталя Юркова, начальник департаменту продажів насіння і інокулянтів НДІ сої

Науково-дослідний інститут сої в м. Глобине Полтавської області 22 лютого відсвяткував свій 11-й день народження. Весь цей час інститут розробляв нові сорти сої, які відрізняються адаптацією до умов вирощування, розтріскування і вилягання, відрізняються підвищеним вмістом олії і протеїну і придатні для органічного вирощування за технологією No-till.

За словами начальника департаменту продажів насіння і інокулянтів НДІ сої Наталії Юркової, особливим попитом на ринку користуються ультраскоростиглі сорти сої.

«Вони добре зарекомендували себе на полях. Наприклад, вирощування сорту сої «Танаїс» дозволяє продавати урожай сої за найвищою ціною і навіть отримати два врожаї за сезон в центральних і південних областях України. Також даний сорт є вигідним попередником під посіви озимих культур поряд з сортами «Либідь» і «Терек», — розповідає Наталя Юркова.

За 11 років інституту вдалося забезпечити аграріїв високоякісним насінням, яке значно дешевше за зарубіжні аналоги.

«По співвідношенню ціна/якість — це найкращі пропозиції на українському ринку. У порівнянні з імпортними аналогами дана продукція набагато дешевша (14300 грн/т), але нічим не поступається закордонному насінню за якістю», — розповідає директор «НДІ сої» Валерій Хаджиматов.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою