Держгеокадастр став членом Відкритого геопросторового консорціуму

9 грудня 2022 67 0
Держгеокадастр став членом Відкритого геопросторового консорціуму
Kurkul.com

Вчора, 8 грудня 2022 р., Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру набула асоційованого членства у Відкритому геопросторовому консорціумі (Open Geospatial Consortium — OGC). Про це повідомила пресслужба Держгеокадастру.

Відповідну угоду 6 грудня 2022 року підписав в. о. Голови Держгеокадастру Сергій Завадський. Членство Держгеокадастру в OGC триватиме один рік (з можливістю пролонгації), представником у Технічному комітеті OGC визначено заступника Голови Держгеокадастру Дмитра Макаренка.

Як зазначили у відомстві, членство в OGC надасть можливість доступу до кращих світових практик з розробки стандартів та сервісів у сфері геопросторової інформації для подальшого розвитку національної інфраструктури геопросторових даних в Україні, це також сприятиме обміну досвідом та знаннями для вдосконалення національного геопорталу. 

«OGC — це міжнародна некомерційна організація, що здійснює діяльність з розроблення стандартів у сфері геопросторових даних і сервісів, створена в 1994 році зі штаб-квартирою у м. Вашингтоні. Організація представляє понад 500 підприємств, державних установ, дослідницьких організацій та університетів з усього світу», — зазначили у Держгеокадастрі.

Серед учасників OGC є NASA, Amazon, TRIMBL, GOOGLE, Microsoft, MAXAR, BlackShark, ESA, Apple, Airbus, Esri, Ordance Survey (Великобританія), BKG (ФРН), Kadaster (Королівство Нідерландів), Statens Kartverk (Королівство Норвегія), Міністерство природніх ресурсів Канади.

Читайте також: Держгеокадастр перевів роботу картографо-геодезичного фонду в електронну форму

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus