На росії вимагають змінити зернову угоду

13 грудня 2022 970 0
На росії вимагають змінити зернову угоду
Kurkul.com

На росії заявили про необхідність коригувати «зернову угоду» через те, що нібито основні поставки зерна з України йдуть не до найбідніших країн.

Про це розповів заступник міністра закордонних справ рф Сергій Вершинін в інтерв’ю російським журналістам за підсумками переговорів у Стамбулі, пише Latifundist.com, з посиланням на «‎Комерсант».

«‎Вважаємо, що потрібні корективи. Адже спочатку мета зусиль, які докладали і генсек ООН, і президент Туреччини, полягала, повторю, у тому, щоб допомогти найбіднішим країнам»‎, — сказав урядовець.

Він стверджує, що наразі зерно постачають насамперед до країн досить розвинених, забезпечених. 

Також заступник глави МЗС розповів, що у постачанні російського продовольства є «‎деякі зрушення»‎. 

Нагадаємо, перше судно в межах української гуманітарної програми «Зерно з України» 3 грудня прибуло до Ефіопії, доправивши до порту Дорале 25 тис. т української пшениці. 

Про гуманітарну програму «Зерно з України» (Grain from Ukraine) Президент Володимир Зеленський оголосив 15 листопада, під час саміту «Групи двадцяти».

Загалом у межах гуманітарної ініціативи «Зерно з України» планується відправити понад 60 суден до Ефіопії, Судану, Південного Судану, Сомалі, Конго, Кенії, Ємену тощо.

Читайте також: 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus