Відмова від оранки вплинула на зростання врожайності соняшнику — досвід

25 грудня 2022 5834 0
Поле
Поле
  • Господарство перейшло на глибоке розпушування ґрунту та отримало +0,5 т/га врожаю соняшнику
  • Ефективність технології дозволить зменшити норму внесення добрив
  • Для обробітку ґрунту господарство використовує глибокорозпушувач TERRASTRIP

Господарство ТОВ «Трайгон Фармінг Харків» відмовилось від оранки на користь глибокого розпушування ґрунту та отримало +0,5 т/га соняшнику. Повідомляє SuperAgronom.

«Після того, як почали працювати глибокорозпушувачем ми відчутно збільшили врожайність соняшнику. Стосовно норми внесення добрив, то в перший рік використання глибокорозпушувача норму не зменшували. Але враховуючи їх подорожчання, будемо зменшувати. До того ж глибоке рихлення дає можливість кореневій системі рослини розвиватися та забезпечує вологою», — розповів керівник господарства Олександр Онуфрик.

Для польових робіт використовували глибокорозпушувач TERRASTRIP. Одночасно вносили добрива за допомогою причіпного бункера COMBO SYSTEM, що працює під надлишковим тиском. Це забезпечує точну норму внесення добрив навіть низької якості. Загальний об’єм бункера складає 5000 л (2000 л + 3000 л).

Глибокорозпушувачі TERRASTRIP виконують смуговий обробіток ґрунту на глибині до 55 см під посів широкорядних культур. Модель TERRASTRIP ZN 8R/50, яка працює в господарстві, має 8 робочих стійок. Крім того, машина оснащена стійками Active-Mix для активного розпушування та перемішування ґрунту, а також подвійними кольчастими котками, які ущільнюють ґрунт та забезпечують гарну структуру. 

Читайте також: Експерт розповів про нюанси фунгіцидного захисту насіння сої

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus